Windows 8

Erre cáfol rá az új 8-as verzió, amiről már korábban szó esett. Ezért a várakozások szerint az új rendszer flash-t idéző megjelenése azokat szándékozza mély hatás alá vonni, akik minden nap a virtuális világ interakciójával szeretnének szembesülni és nem a jól begyakorolt egymástól meredeken elválasztható, értelemszerű elrendezéssel kialakított lehetőségek közt vesztegetni az idejüket.

Ez a mostani négyzetekbe tömörített kezdőfelület a maga nemében egyszerű, alkalmas lehet kisebb számítástechnikai eszközökön való használatra is, de nehezen érzékelhető mindaz, amiért egy grafikus operációs rendszer bizalmat ébreszt és vásárlásra ösztönzi a felhasználókat.

Természetesen már az XP is egy szikkadt mező hatását keltette egy-egy szépen elkészített weboldal, vagy PDF dokumentum bezárása után. Sokan próbálkoztak is becsermpészni egy kicsivel többet a Windows-ok megjelenésébe különféle asztali alkalmazásokkal, áttűnéssel, mozgó háttérrel. Ezek azóta is nagy számban érhetőek el, csak valamelyik keresőt kell egy kicsit használni.

Lényegében egy szakadék képződött a Windows-ok generációi közt azaz, ami régen nem volt lehetséges, azt a mai elvárások szerint alapfeltételként szerepel. Áthúzva ezzel egy sor felhasználói igényt és vakvágányra terelni azt a kíváncsiságot, hogy vajon, hogyan lehet fokozni egy irodában is komolyan használható régivágású operációs rendszert a mai feltételek kielégítése mellett.

Úgylátszik nem a jóllakott irodai munkás a cél aki 3D-ben láthatja az egészet, hanem egy egyszerű ablakos rendszer, ahol értelemszerűen következik a fizetésből a vásárlás. Versenyképes látásmód, az indító felülettől kezdődően a rendszerben szereplő látványelemekig.

Rovatok:

Címkék:

Kategóriák:

Forrás: