Teremtsük meg a stílust az élethez

Az életünk is rámegy arra, míg megszerezzük mindazt, amire szükségünk van, ezért és másért is hát teremtsünk stílust magunknak.

Szívesen képzeljük azt, hogy megvan az, amire szükségünk van. Avagy jóformán nekünk már nincs is szükségünk semmire. Nem kell. Nincsenek problémák, beteljesületlen vágyak, mert már az összes ilyen folyamatban van.
Az értékes dolgokhoz kedvezőbb áron is hozzá lehet jutni.
Egy drága autó helyet egy színes pulóver. Ne fecséreljük az időt értéktelen dolgokra – minek. Legyünk inkább mindig talpon, és lássuk be, azok igenis mi vagyunk, akik elestek, felálltak és mentek tovább. Mondjuk az ilyesmihez nem kell más, mint józanság.
Ha rá is érünk, ne az idők végezetéig tegyük, mert még az a gondolatunk támadhat akaratlanul, hogy sántikálunk valamiben.
Ne legyünk negatívak, egy ilyen helyzetben ezzel a hozzáállással nem hogy választ, értelmet sem találunk. Adódhat, hogy mások ekkor, ebben az időben épp válaszokat kapnak.

Az összes dologra, melyeket szeretnénk, és elhatározva érezzük feléjük magunkat, jut időnk. Ebben nincs politika.
Az összes fáradt gondolat és rossz érzés, melyekről nem mi tehetünk tovatűnik, ha tesszük a dolgunkat. Amit kell, és amit szeretünk.
Az érzés, hogy jön valami jó, mialatt a világ csak fortyog, több mint elégtétel. Változás, válaszok, hozzáállás, és a végén a stílus. Ez az utolsó. A hozzáállás még nem változtat, de a türelmesség hozhat meglepetést.
Az az ember, aki tudja, hogy mit miért tesz, sokkal többet lát, és sokkal többet fog tapasztalni. Ebből kiindulva nincs ideje epekedni, mert odafordul nem csak érintőlegesen az őt érő dolgokhoz.
A boldog ember nem nézi, hogy mivé vált életében, mert fontos volt az út, amit megtett.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: