Oracle

A hetvenes évek végén alapított cég elsőként készített el adatbáziskezelő alkalmazást (SQL), ami még az akkori igen csak kevés memóriával rendelkező számítógépeken futva alapozta meg a cég jovőjét.

Ehhez a sikerhez hűen az adattárolás, adatbáziskezelés tájékán tevékenyen szerepel mindmáig nagy sikerrel. A hardware-es technológiától kezdve a software-es megoldásokig összességében minden az adatkezelés körül zajlik.
Az Oracle időközben támogatójává vált a nyílt forráskóddal fejlesztett projekteknek (Linux disztribúciók), valamint a java fejlesztéseknek.
Az alap amiből ezt világszerte, többek közt magyarországon is 1993 óta finanzírozni tudja, a vállalatok számára kínált adatbázis rendszer, alkalmazásfejlesztés.

A honi kirendeltség, Oracle Hungary Kft. néven található meg az interneten, ahol magyar nyelven elérhető az egész kínálat iparágakra, szoftver típusokra bontva, de letölthető innen az SQL relációs adatbáziskezelő a MySQL is, ami az egyik talán legtöbbet használt ingyenes megoldása az adatok adatbázis alapú kezelésének.

A korai internet HTML alapú oldalainak bővítésére, a tartalomkezelés egyszerűsítését is szolgálva, más programnyelvekkel együtt teljességében kielégíti az internetes megjelenés által támasztott követelményeket, ezzel az Oracle egy az informatikus, webszerkesztő generáció, réteg által nagyban hozzájárult a tömegkommunikáció egyik alapkövének letételéhez.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: