Óévi visszatekintő

A sok dolog mellett, amik évközben lekötik a figyelmünk nagy részét, kevés időnk jut arra, hogy szétnézzünk a közvetlen környezetünkben és meglássuk, hogy valójában hol is tartunk ebben a világban. Ez ma nem csak egy hangzatos gondolat, hanem ténylegesen sorsot formáló tényező. 

A kapcsolatunk a külvilággal a munka rovására megy...

Egy cég akkor képes helyes pályán át ívelő úton mozogni, ha mind az emberi, mind pedig az anyagi oldal beszámítható lépésekkel iránytható hosszabb távon is.
A kockázatok elemzése a jövő cselekvőképes javasló tevékenysége is lehetne, mivel nap mint nap gondolataink egy részét ezek a döntéshelyzetek teszik ki.
Hogy hosszabb, vagy rövidebb időn át, az mindegy.
A nem kívánt stressz, idegeskedés tehát nem más, mint egy részben ösztönös, kevésbé tudatosult reakció egy vállalat esetében is, amit jobb, ha a megfelelő helyére illesztünk be.
A valóság az, hogy a mát meghatározó piaci tényezők nagyon is evilágra születtek, viszont az kérdéses, hogy mennyi ideig lesz ilyen formában életképes az az
eszköztár, amit ma még bombabiztosnak hisz mindenki aki számít, és úgy kezel, mint a jövő zálogát.
Gondoljunk csak bele abba, hogy mi történne, ha egy ma elképzelhetetlenül fontos dolog egyik pillanatról a másikra hírmondója nélkül megszünne létezni.
Gondoljuk azt, hogy ez egy eszköz, a társadalom, a jólét egy fontos eleme, vagy épp egy nagyvállalat.
Ez elképzelhetően zavart okozna. Tulajdonképp a rend "szolgái" vagyunk, mert sokmindent viselünk el, bonyolult, szerteágazó behatásokat is, amik önmagukban
még nem lennének fontosak, azonban valamiképp mégiscsak a létünk nálunknál is elemibb mozgatói a mindennapjainkban.

Kategóriák: