Nem nyerhetsz mindig!

Vajon az allergia, amit érzek "emberallergia" lehet, a vágy ami az elnyomásé lesz, az ennek a feltárására és megoldására tett kísérlet csírája lehetett, akkor mégis mennyire szeretnék megoldást kínálni egy olyan problémára, ami leginkább csak engem érinthet?

A szemtől szembe átadott gyűlölet kultúrkörökben is legalább felháborító. Az alsóbb szinteken nagy valószínűséggel komoly következménnyel jár. Ki az, aki megmondhatja, és ki az, aki nem?
Egyenlőségben, szólásszabadságban közölheti bárki, érkezhet bárhonnan, így hacsak nem ennek a megtépázására irányuló kísérlet mindez, hanem valóban van igazi talaja, meglehetősen furcsa, hogy van, aki meggátolja ennek a szabad folyását.

A szomszéd, aki igazgatni akarja a másik ügyeit? Ez abszurd kérem. Ilyen nincs, hacsak nem tekintünk az ő földjére is úgy, mintha az a sajátunk volna. A békesség az, hogy nem veszem el a másét, nem használom ki annak gyengeségét, mert az érdeke pontosan ugyan az, mint az enyém. A ráhangolódás nem mindig zökkenőmentes, sőt néha igencsak fanyar érzést kelt, mire teljesül.
Ez mondhatni csalódást okoz, frusztrációt ébreszt bennünk, mert lehet, hogy azokon, illetve olyan pontokon és úgy lettünk egy kelletlen kompromisszum kényszerével gúzsba kötve, meggátolva szabad cselekvésünkben,  amely egyike-másika nélkül nem folytathatjuk rendesen azt, amibe belekezdtünk.
A totális kényszer. Miért is vagy keserű (még mindig)!
Vannak azok a kérdések, amikre nem tudunk rögtön azonnali választ adni, meg van az a felkészülés, felkészültség ami megkívánja, hogy előrébb járjunk fejben, hogy azt, ami nincs, eszközölni tudjuk.
Az ellopott könyvek és az ellopott szavak hátán bármilyen állat, így az elefánt is csak dühösen lovagol a porcelánboltba.
A rátartiság és a korán történő elengedés a legrosszabb "egy irányított robbantás", avagy a rögtönzött tényfeltárás esetében.
Amennyiben ez nem lehetséges, szabadságról abban az esetben nem beszélhetünk. Nem csak a szólásszabadságról, hanem bármilyenről.
Ha a rend csak arról szól, hogy ő mit szeretne és mit akar, az már bőven a befolyásolás kategóriája. Ha csak homokba dugja a fejét a felelős "erő" és nincs "természetes" visszhang, vagy valamiféle visszajelzés semmi, az káosz, és egyébként meg nyugodtan kidobhatja a demokratikusan gondolkodó, ember és énközpontú mivoltát  az ablakon az, aki ezzel így valamit is kezd, de csak úgy, hogy az csörögjön.
Egy nyári napon, amikor nem mozdul semmi, nem fúj a szél sem, a levegő nagyon hamar befülled.

Nem azt választod meg, hogy kinek adsz, hanem azt, hogy neki, hogyan is adod, amit szeretnél!

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: