Mindenki hibázhat, de ugyanazt a hibát többször, egymás után véletlen-vétlen elkövetni nehezen lehetséges

Sok zöldség, gyümölcs az egészséges élet titka. A szervezetnek, mint oly sokat hallottuk már nem csak tápanyagra van szüksége, tehát nemcsak hogy pótolni kell az elveszett energiát, a test ugyanannyira igényli a különböző ásványi anyagokat és a vitaminokat is többek között.

A változatosság gyönyörködtet, tegyük tehát a legváltozatosabbá az étrendünket, hogy minél fittebbek, frissebbek, felkészültebbek legyünk válaszolni a kihívásokra.
Nincs ez másképp a szellemi táplálékkal sem, a lelki egészség legalább ugyanolyan összetett, mint a testi, nem nézhetjük a világot mindig ugyanabból a szegletéből, mert evvel elesünk az újdonságoktól, az igazán építő jellegű dolgok megtapasztalásától.
Olvassunk tehát sokat, együnk rendesen és végezzünk valami mozgást, vagy ha belefér járjunk sportolni, hogy hozzáférhetővé váljanak a rejtett tartalékaink.
A maximális kihasználtság egyebek mellett jelenti azt is, hogy képesek vagyunk megfordulni a saját tengelyünk körül úgy, hogy az összes számunkra fontos dolog végérvényesen beigazolódjék kétségek nélkül, vagy másképpen mondva elégedettek leszünk önmagunkkal, a leadott teljesítménnyel, a fellelt szellemi táplálékkal.
A bonyolult dolgok nem feltétlen az összetettebbek. Elég a hanyagság, és máris a fejünk tetején találhatjuk magunkat olykor.
Az élet egy nagy körforgás, és ha nem vagyunk jelen minden adott pillanatban teljes egészében, akkor könnyen fáradttá, elgyengülté, bágyadttá válhatunk. Ezt belátni nem nehéz, ahogyan elfogadni sem annál, mintha az összes létező negatív élethelyzet gondját, baját, nyűgét nyögnénk nap mint nap, minduntalan, megállás és szünet nélkül.
Nemcsak, hogy jól kell táplálkozni és egészségesen élni, de a kikapcsolódás is fontos olykor. Ép testben ép lélek, valamint a lustaság fél egészség.
Az újdonság öröme és az, hogy mindezt megoszthassuk másokkal teszi változatossá az olykor egysíkúvá laposodó életünket, így érdemes megtennünk mindent lehetséges dolgot, megragadni minden kínálkozó lehetőséget, tehát megtenni a tőlünk telhetőt, hogy ez ne így legyen, hogy ne ismétlődjék meg az újfent az, amivel már találkoztunk, így tehát lezártnak tekintenénk legalábbis a saját szempontunk szerint.
Mit sem ér az egész azonban, és a világ sem lenne önmaga, ha nem kellene odafigyelni a mások szempontjaira akképpen ugyanúgy legalább, mint a sajátunkéra.
A gyengébb akkor sem eltaposható, a gyengeség akkor sem üldözendő, ha azon melegében adódna a kínálkozó lehetőség, alkalom, mert nem oldhatja meg egyik ember a másik életét, nem szólhatna bele normális esetben annak a fontos döntéseibe. Bonyodalom nem adódhat helytelen indok és indoklás nélkül, na és persze ekkor a helytelen magyarázat sem maradhat el, illetve lóghat ki a sorból, ahogyan türelemmel, odafigyeléssel, megértéssel könnyen száműzhető még a legmagasabbra nyúló, tornyosuló probléma is, és mindehhez szükség van, hogy naprakészek legyünk, hogy nemcsak hogy fel tudjuk, hanem, hogy képesek is legyünk minden új nappal felvállalni önmagunkat, ki tudjuk tölteni a
rendelkezésre álló teret és kihasználni ugyanolyan módon minden kínálkozó alkalmat, lehetőséget, miközben az egész a világképünk és az önérzetünk megelégedéssel ugyanazon a ponton nyugszik, ugyanabba a helyes irányba mutat, avagy egészében sértetlen, passzivitása mellett is meg nem támadható marad, ugyanúgy ahogy a világ szépséggel, örömmel és megelégedéssel van tele igazán.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: