Laptop, notebook vásárlás

Elérhető áron, azonos teljesítményt nyújthat egy használtan vett gép is. Azonban a gond akkor kezdődik, mikor elromlik, megsérül egy alkatrész.
Ezeket a kis helyre bezsuppolt részegységeket ugyanis sokkal nehezebben lehet beszerezni mint egy típus és
teljesítményazonos asztali gép esetében, továbbá a szerelést is bizonyos tudás megléte esetén szerencsés magunkak végezni. Arról már itt volt szó, hogy a nyugodtan általánosítható rossz anyagminőség sérült burkolatot eredményezhet, a rejtett rögzítő elemekről, vakcsavarokról nem is beszélve.
A legrosszabb eset talán az, hogy egy régi, de még nem idejétmúlt kisebb, vagy idehaza kevésbé népszerű gyártó gépét birtokoljuk, amit valami retro érzés, vagy egyszerűen anyagi okból szeretnénk újra talpra állítani.
A legynagyobb kútbaejtő tényező az ár, mivel használt alkatrészt, esetenként egy másik ugyanolyan gépet alkatrész forrásként csak kivételezett szerencsével lehet találni.

Kevés olyan része van ezeknek a gépeknek, amik ára ne lenne legalább öt és hétezer forint felett, a felső küszöb pedig felveti a javítás ésszerűségét. Összegezve gyakori, hogy kell a szervíz, ami szintén nem olcsó. Az áraik órabérben értve, több ezer forintal megemelik az összköltséget, de talán jobb, mint egy törött, karcos burkolatott nézegetni egyfolytában.

Ami elromolhat az el is romlik, a divat és a trendek, a piaci pozíció hajszolása mind a
megbízhatóság rovására ment, a gyártók már kevésbé
törődnek az értékállóság biztosításával, még egy új, nem mostanság kifutó termék esetében is, ami könnyen megkérdőjelezhetővé teszi ezeknek a cégeknek a renoméját, többek közt felvetül a kérdés, hogy mégis mennyire flexibilis az, ami elsőre annak látszik.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: