Internet kultúra

Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű tartalmat fogyasztunk, és azzal hogyan, milyen formában találkozunk.

A közösségi hálózatok lassan évtizedes múltra tekinthetnek vissza, újfajta teret, meglátást, szakszóval platformot hoztak létre, hogy ott a felhasználók maguk mixelhessék össze saját és mások által szerkesztett tartalmaikat egy helyen.
 

Némi történelem a közelmúltból.

A kultúrális élet a sokszínűsödés eljövetelével egyre pezsgőbb életteret nyújtott, ezért elkerülhetetlenné vált az internetes vállalkozókon túl a társadalom különböző csoportjai számára saját maguk képviseltetése e helyen.

Mára a weboldalak szerepe passzívabbá, statikusabbá vált, mert már nem ez az egyetlen lehetősége egy iparosnak vagy egy multinacionális cégnek láttatnia magát.

Ezzel egyidőben sok weboldal vált feleslegessé gazdáik számára, vagyis beszüntették működésüket, mivel a közösségi platformok lehetőségeit maximálisan kielégítőnek találták.

 

Sokan ebbe a folyamatba a véget látják bele.

KalászNem csak egyetlen okolható tényezőként, de ahogyan az emberek szépen lassan a közösségi médiát választották a weboldalak, fórumok böngészése helyett, és ott töltötték idejük javarészét, úgy kezdtek fogyatkozni a kisebb-nagyobb weboldalak látogatói, és ezzel a profit is jelentős mértékben.

Ez a tendencia azonban minden bizonnyal valamelyest a visszájára fordul majd, számtalan olyan tartalomért hagyhatják ott az emberek időről időre a profiladataikat, amiket az egyre kommerszebbé váló felületükön nem megfelelően kapnak kézhez.

A rendszer tehát nem tökéletes, azonban magával hozta, hogy sok fölösleges weboldal landolt a kukába, így vélhetően egy felfrissülő kínálat újfent a méltó helyére emelheti a web apokalipszis előtti főszereplőit, a weboldalakat immár a közösségi web elemeivel felvértezve.

 

A weben már nincs helye a spéci designnak és az öncélú, szűkebb rétegeknek szánt, eldugott tartalmaknak?

Ha parasztvakításról van szó, akkor nincs, viszont más esetben van, ez a lehetőség sohasem került parkolópályára a legtöbb felhasználó szemében, és a háttérben ha osztott közönséggel is ugyan, de a virágát éli.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: