Happy Design fent a falon

Egy könyvet még mindig jó birtokolni, egy filmet, konzolos, számítógépes játékot már nem annyira.

Miért van ez?! Érdekes, de lehet, hogy kissé megtévesztő. Lehet azonban, hogy az inkvizíció idején annyit égettek el belőle, hogy igenis sikk lett birtokba venni és a polcra tenni belőle egy példányt. Talán az is fontos szerepet játszik, hogy egy könyvespolc dísz a dolgozó-, olvasószobában.

Egy eredeti DVD-vel telepakolt számítógépes asztal, már nem annyira. Letisztult design kell, mert a kor, ez, amiben élünk rohan valahova a maga nemében. Nehéz vele lépést tartani, és istenem, csak le ne maradjunk róla.
Egy ilyesfajta szellemi termék a közvélekedést figyelembe véve nem időtálló. Kockásfülű nyúlnak kell lennünk, hogy ezer éves játékokkal játszunk, nem vagyunk "képben", ha a monitoron nem a legutóbbi formabontó technológia megy.
A modern letisztult design tehát akképpen operál, ami egyébként az inkvizíciónak sem sikerült, hogy mindig a legújabb a legjobb mindenből, és néhány nagyságrendnyi pozitív visszajelzés, hogy süssük már a bélyeget egy korongra, hogy világsiker. Világsiker, ami a maga nemében azt jelenti így, ebben a közegben, hogy mennél többen vették a fáradtságot, és hozzányúltak a boltban a pénztárcájukhoz, odaballagtak a mozipénztárhoz érte. Az élményért, mert az "mégis csak más"...

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: