Hálózati kapcsolatok, internet helyi hálózaton keresztül

A hálózatok legelemibb összetevője a védelem, ami az internetről érkező támadások, vírusfertőzések kivédését végzi. Ez fontos szempont, mivel a tűzfalak a helyi hálózatok számítógépeit is képes elrejteni, vagy blokkolni egymás elől, megakadályozva a gépek közti kapcsolódás lehetőségét.

A helyi hálózatok létrehozása előtt ellenőrizni kell, hogy a csatlakoztatott kábel aljzata rendelkezik-e a megfelelő telepített driver szoftverrel. Természetesen Windows rendszeren a Vezérlőpult, Rendszer alkalmazásában elérhető Hardware fül Eszközkezelő ikonján megtekinthető a telepített hardwares "készlet". Itt külön jellel ellátva mutatkozik meg a hiányos, hibás, vagy tiltott hardware elem, ha van ilyen.connection

Ha ez rendben van, esetleg a driver telepítés után, a Vezérlőpult, Hálózati Kapcsolatok által kínált lehetőségek teljességében elegendőek a helyi, vagy az azon keresztüli megosztott internetkapcsolat létrehozásához.

Először érdemes kikapcsolt tűzfal mellett, az internetet offline módban tartva próbálkozni.

A Hálózati kapcsolatokban megtalálható lista a rendelkezésre álló hardware készletet mutatja.

Itt az új kapcsolat varázsló segítségével hozható létre a kívánt helyi hálózat (azonos) munkacsoport név megadása mellett. Mindkét számítógépen ezt a varázsló érthető szövegezéssel vezeti le.

Ha van tűzfal szoftver, a Windows sajátját amúgy is érdemes kikapcsolni. Ebben az esetben a kapcsolatok speciális fülén is.

Ugyanezzel a varázslóval beállítható az átjáróként használt számítógép és a harmadlagos fél (felek). A közvetlenül kapcsolódott számítógépen a Helyi Kapcsolatokban az internetelérését, forgalmát végző kapcsolatot meg kell osztani.

Ha minden megfelelően működött a másik számítógépen használhatóvá válik az internet.

Ahhoz, hogy kettő vagy több számítógép lássa egymás adatait, szükséges a megosztás, ez jobb gomb, majd a megosztásra való kattintással elérhető, valamint a megosztott adatok megjelenítése többek közt a Hálózati Kapcsolatok bal oldali paneljében helyet foglalt, a munkacsoport számítógépeinek megjelenítésével elérhetővé válik.

Kategóriák: