Flash

Az álló és mozgóképek minőségében fellelhető űr azok számára is, akik a 3D-s szerkesztők e területre kevésbé kézenfekvőbb vonásait ismerték.

Törekvések:
Már a html is tartalmaz interaktív megoldásokat, sőt a png és gif állományokkal elérhető áttűnés és mozgás effektusok is sok esetben hasznosnak és elégnek mutatkoznak bizonyos célokra, ámbde biztos, hogy a flash köszönhetően a linkelhetőségének egy igazán sajátos valódi környezet megalkotására ad lehetőséget.

A macromedia, mint a szabvány és technológia gazdája támogatója menedzseli több saját termékében, amik így képesek célzottan az együttműködésre más platformokkal is.

 

Számos szintén fizetős és ingyenes szoftver elérhető különböző részfeladatok ellátására, legyen az akár rajzfilm készítés, animáció, honlap menü vagy bármi más.

A honlapba, webes felületekbe való beágyazhatóságának egyszerű alapokat ad a html, egyszerű flash fájlkéntflash

egy letölthető bővítmény telepítésével megmutatkozik a fájl tartalma.

A szerkesztés menete:
A flash alapú software-ek különböző "scriptek" és képi hatások egyidejű szerkesztésével rakhatóak össze.

Nagy előnye az interaktivitás, a kattinthatóság a megadott kereteken belül.

A html, CSS, Javascript és az Xhtml, Php programkódok különböző tekervényeit, valamint az ezzel párhuzamban alkalmazható képszerkesztő programok együttes használatát küszöböli ki sajátos képi és megjelenítési formájával.

A végeredmény egy nem az élethűségre törekvő, de sokrétű szabvány 1996-tól. A szó maga a a „Future” és a „Splash” szóból származik, a FutureWave a technológia egyik fontos előző fejlődési lépcsőfokának szereplője.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: