Céljaink a világban

   Az idealizmus odafigyeléssel nem rontja meg az életet, hanem mindinkább segíthet abban, hogy a dolgok maguktól rendeződjenek.
Ha reális célokat tűzünk ki magunk elé, amire mindíg adódik lehetőség, nem fog magával sodorni a folyam, ami körülöttünk vagy épp bennünk zajlik.
   Keressünk állandó dolgokat a környezetünkben, szemléljük meg azokat.
A valóság néhány állandó dolog egyvelege, már csak ezért sem érdemes megriadni. A körforgás nem csak a természetben tapasztalható.
Korlátok, szabályok között ez az, amit a legjobb ha megteszünk.

A szellem energiaforrásai lehetnek elemi dolgok. Azáltal, hogy alkalmassá válunk érzékelni a hétköznapiassá lett tudatunkon túleső világot, egy lépéssel közelebb kerülünk a saját természetünk felé.
   A létezésünk nem egy álca, ami csakis arra való, hogy támpontot adjunk, hogy miként is lehet "elkerülni bennünket".

Vannak az életben látszólag elérhetetlen dolgok, amiket az emberi szellem és maga a lét is képes végtelenségbe hajlóan körpályán mozgatni a szemünk láttára. A testi és lelki egészség a legfontosabb, mert enélkül képtelenek leszünk átlépni saját magunkon.
   Számtalan bölcsesség, a modern világban mementó figyelmeztet arra, hogy ezt ne felejtsük el soha. A természet törvénye az élet legerősebb momentuma, ezért betartva azokat egyúttal adódik a lehetőség arra, hogy értelmezzük a bennünk lakó ellentétpárokat és a kevésbé látszódó dolgokat is.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: