Bluetooth hardware-es megoldások

Röviden, a név egy 10. századi viking uralkodó után lett elnevezve, 1. Harald-ot illették ezzel a névvel.

bluetooth

A fejlesztő Ericsson a kilencvenes évek közepén keresztelte erre a névre legújabb technikai fejlesztését, mivel az uralkodó ugyanolyan irányadó szerepet töltött be, mint a Bluetooth maga a kommunikációs fejlesztések során.

Sokféle eszköz létezik, mely a bluetooth-t használva könnyít a használatban lévő számítógép, telefon tartozékok kábeleinek súlyán, vagyis az egerektől, a nyomtatókon át, a számítógépre csatlakoztatható bluetooth adapterig, amely az ezzel a kommunikációs megoldással felvértezett telefonokkal való kommunikációt teszi lehetővé.

Ez utóbbi azért is érdekes, mert a Bluetooth, mint vezeték nélküli technológia, másrészt egy egyszerű átviteli lehetőség két telefon, vagy számítógép telefon között, amihez nincs szükség, csak jelszóra és felhasználónévre, ami után már küldhető is a kiválasztott tartalom.

Manapság olcsón hozzá lehet jutni egy ilyen adapterhez, amihez nincs szükség típusegyezésre, vagy gyártók által meghatározott kompatibilitási tényezőkre, mivel a legegyszerűbb is kommunikálni fog a legmodernebb telefonnal is gond nélkül, ha kellő távolságban van a két eszköz.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: