Azok a bizonyos nem maguktól értetődő dolgok

Új élet, régi gondokkal. Ez egy olyasvalaminek a jelmondata, amiről nem gondolná senki, hogy törődni kellene minden kisebb-nagyobb változtatáskor az életben. A régi dolgok adják meg valamekkora mértékben a dolgok egyedi ízét, sava-borsát. Tekintsünk ki olykor a szagtól megrészegült idült okkultizmusunkból, hiszen fontos dolgok is zajlhatnak körülöttünk ekkor.

Az erőfeszítés erőfeszítést szül. A rossz megítélés tévutakra vezet. Más dolgokkal foglalkozni, mikor a sajátunkkal kéne, tévedésbe visz. Rosszul megítélni másokat és önmagunkat, én azt gondolom pazarlás.
Elherdálni a saját szellemiségünket, egyenes vonalat húzni oda, ahol addig csak görbületek voltak borzasztóan bölcs, vagy rettentően balga dolog, viszont mindenképpen visszatetszést kelt.
A csomók kötözése régen írás volt, nem csak arra csomózásra lehet ilyenkor gondolni. Kötözött bolond?
Vannak ezek a kéretlen dolgok. Mikor a minőség legyőzi a mennyiséget. A mennyiség pedig minőséget határozó dolog lesz.
Egyet biztos nem szeretnénk. Kevesebbet érteni annál, amit tudunk.

A megoldás nem egy kézenfekvően odaadott, odatett, lerakott dolog, hanem egy folyamatnak az eredménye. Részesülünk ennek nyomán abban, ami miatt azt a csomót és azt a bolondot megkötözték.
 
A végére egy dolog:

Kérni lehet? Mert mikor annyira el vagy foglalva, és meg vagy szentelve, nem foglalkoznál senkivel és semmivel, hiszen az egy szent cél, és sérthetetlen dolog. Egy állapot.

Ha már ekkor befogadni nem, de belátni lehet azt, hogy valamely dolog erősebb, akár más kárán az ezeregyedik úton. Tiszteljük meg a másik és mások érvényét és akaratát, de ha ez nem megy, hagyjuk őt és azt elkallódni a saját okán-nyomán.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: