Arc skicc és színezése lustáknak

Nem vagyok alkoholista, nekem két sör elég. Mondják a lusták és azok akik egyfolytában csak hemzsegni szeretnének.

Ehhez nyújt nagy segítséget a rajzprogram. Bármelyik, mert a legkézreállóbb egy régebbi autó árával vetekszik. De van mindez, elérhető ingyen is.
A két kezünk is kelleni fog és a színes ceruza, mert hova tovább, az a lényeg, és az, hogy szintidőn belül elkészüljünk vele, vagyis kínlódás, méricskélés, szemmérték, és egyéb problematikus kombinatorika nélkül, mert ebbe bele lehet zavarodni.
A lényeg, hogy az eredményünk szép lesz majd.
Mindez persze nem helyettesíti a valódi problematikus kombinatorikát, tehát tisztelni kell a művészi tudást és a kitartást azalatt is s majd örökkön utána, mialatt mi keréknyomra ülünk. Bátraké a szerencse, hát vitézkedjünk akkor.

Kellett egy kép. Ez volt. Természetesen szabadon felhasználható.

Kicsit variálni kellett hozzá a rajzprogrammal, hogy fekete-fehér, avagy rajzszerű legyen, amit vastagabb papírra történő nyomtatás után szénnel, vagy szükség szerint bármivel lehet alakítani. Ez most ilyen lett.

A viccen kívül, színekre, formákra, térre kevésbé érzékeny embereknek jól jön, ha kijelölik tónusokat, árnyékokat valahogy. A rajzprogram ebben is nagy segítség az eredetin végzet módosítás.

A kész eredményt a biztonság kedvéért szkennelni és ismét nyomtatni lehet, de nem kell. Ennek előnye, hogy nem veszik el az eredeti, és nem mosódik el az addigi munkánk, ha színezzük, módosítunk rajta.

Ha egész estés rajzfilmet tervezünk vele, essünk neki rajzprogrammal.

A meleg színek és egy kis varázsolás a tónusokkal, mindig megteszi a hatását.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: