Amire az internetet szánta megalkotója

Természetesen ez idővel, megváltozott, mindamellett, hogy pusztán ezen célokra is használják, valójában, egy az embereket összekötő, mindennapos dologgá lett. Az a sokféleség, amiként megjeleníthető egy weblap, portál, honlap ... a különböző programnyelvek "szavait" felhasználva kapott formát.

Hamar kialakultak azok a szemléletmódok és azok az igények, amelyek a mai modernnek mondható internetes felületek oldalain járva láthatóak, visszatükröződnek, mind a képi, avagy a megjelenítés, mind pedíg a felhasználók által végezhető műveletek során. Ez lenne az interaktivitás, ami passzívból, aktívvá teszi a felhasználót.

A felhasználói élmény, mint fontos tényező, az egyik kulcskérdés az információ átadására tett erőfeszítések sikerességének szempontjából. Már maga, ez is mutatja a cím nyomán azt a célt, amire valóban szánták a kitalálói az Internetet. Ez természetesen jelentősen felhigult idővel, aminek sokféle megnyilvánulási formája, másképp értékes, vagy értéktelen is lehet akár.

Többféle fogalom jelent meg idővel, amik a tartalmak közlésének módját jelenidejűleg meghatározzák.

Ilyen például a Portál, avagy kapura is asszociálhatóan, hírközlést, valamint különféle témákkal kapcsolatos informatív írásmódot takar, avagy ott van a Blog, ami lehet személyes, vagy bármilyen, de mindenféleképp az írót helyezi a középpontba.

Valamelyest azonban a meredek újdonságok élményének elsivatagosodását megakadályozandó lett mindennapos téma a WEB sorozatszámokkal való ellátása. Ez az internet rövid őstörténelmét választaná el, a kísérletezés és a nagy sikerek korát, a haladó szellemi fejlődés technika által nem gátolt korszakával.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: