A Windows 8 már megéri?

Tyúk vagy kakas. A Microsoftnak van ebből sajátja?!

Nincs, az OEM csak egy gépre telepíthető, ezek vannak a bolti gépekre is telepítve. A verziókülönbség más téma, de a fenntivel is lehet otthoni hálózatot építeni külső segítség nélkül. Alapvetően a működés feltételei biztosítottak kevesebb pénzért egyaránt.
 

Mi az, amiben többet tud?

Ezentúl csakis ez a verzió lesz, ez kapja a fejlesztéseket a jövőben. A reklám alapján hordozható gép esetén nagyobb üzemidőt és szerényebb erőforrást igényel majd, de a nagyobb memória elférhet benne. Nem a csempés felület az egyetlen hívószava, a közös alapok a hetes verzióval csökkentik a frissítés kockázatosságát. Emellett az ingyenes frissítése a 8.1 kap start menüt, és a már ismert, a mobilos rendszerekből átvett szoftverbolt sem válik az új rendszer hátrányára.

Jelszavak és felhasználónevek mára majdnem mindig kellhetnek.
Felhőalapú szolgáltatások, szervesen beépített internet, ami megoldás helyhezkötöttségre.

Eredeti Xp-ről, Vistáról töredékáron újratelepítve a háttérszoftvereket frissíthető, Windows 7-ről pedig könnyen adatvesztés nélkül migrálható az egész már meglévő háttértár. A kíméletesebb lemezkezelés, a jelentősen gyorsabb ellenőrző, javító vizsgálatok pedig már régóta ráfértek ezekre az operációs rendszerekre.

Adott eseten home-ról home-ra, pro-ról pedig pro verzióra lehetséges a frissítés, erre érdemes rákérdezni a választott bolt ügyfélszolgálatán, nehogy pórul járjunk.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: