A tettek magukért beszélnek, a világ ilyen

A valaha volt egyik legnagyobb hibát akkor követi el az ember, amikor hagyja, hogy megszűnjenek körülötte a számára fontos dolgok létezni.

Ha tehetetlen is ebben, mégis hibás, mert a fontos dolgok megőrzése az egyik legfontosabb feladat, amit az élet valaha elénk tud állítani. Ha energiát vesztünk, idővel szétesünk, ha ennél szerencsésebb helyzetben vagyunk, a környezetünk idővel pótolja a hiányzó mennyiséget. Ennek ellenére mégis jobb az, ha ezért mi magunk cselekszünk, nem másoktól várjuk a segítséget.

A tettek magukért beszélnek, a világ ilyen. A harc, amit nap mint nap vívunk nem másra, hanem a saját épülésünkre szolgál. Visszanézvén a rossz dolgoknak nincs értelme, mert amennyire tudjuk, mihamarabb feledjük ezeket. Néha az életben épp elég ép bőrrel továbbjutni, mert más nem lévén ez marad, illetve maradna, ha nem az élet szava lenne a legmeghatározóbb a létünk folyamán.

A különböző síkokon másképp élünk és másképpen is gondolkozunk, néha elvonatkoztatva egészen hajmeresztő mértékben. Emberként ez a sors. Nem szakadhatunk ketté, ha már amúgyis minden egyes részünk ezt kívánná, akkor sem.

A lényünk, a lélek egy végletek nélküli összetett dolog, amit bármely helyzetben és még azon is túl az ember az utolsó mondatáig védelmez.

Csak rajtunk múlik, hogy az eszünket, az erőnket a helyzet függvényében miként is alkalmazzuk, de mindenképp aképpen, hogy később majd beszámolhassunk magunknak róla a lehető legkevesebb nehézség árán.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: