A távmunka halott?

Természetes, hogy rossz helyzetben könnyen becsapjuk magunkat, de felteszem, mert várnánk is ezért valamit.
Nem az átlagember hülye ahhoz, hogy így végezze a munkáját, tán nem is a munkaadó a hibás mindenért.
Mi az oka, hogy mindenki része, szép kifejezéssel élve, a húsdarálóban van?

Talán hét éve is van annak már, hogy az álláshirdetéseket figyelem, olykor csak passzióból, elmehetnék már social engieneering posztra valamelyik multihoz, de a legtöbb lehetőség innen fényévekre található...

Lehetne az is, hogy magam teremtsek munkafeltételt az internet segítségével, de ennek a realitása mára közel azonos egy cégalapítás körüli bandájozással, adóhivatal és cégbíróság nélkül természetesen. Vannak személyiségfejlesztő tréningek, ahol megtanítják és felfedik azt, ami az iskolából kimaradt.
Használjuk fel ezeket az eszközöket, és építsünk velük úgy, mint ahogyan a fa is gyökeret ereszt.
Ez nehéz és lehetetlen.
Sokminden férhet ide, de nem mindenkinek van ekkor kedve épp ezen parolázni.
Magyarország önálló ország jó helyen, de a legrosszabb időben.
Ha én munkát ajánlanék a neten, a szövege ez lenne: Munkakehetőség mindenkinek, nem kell hozzá más, csak egy számítógép és jókedv, mert a többit már elmagyarázták, adott is hozzá minden feltétel.
Nem szeretnék ebbe belemászni, de a bemutatkozó honlap után ötletet és befektetési tanácsokat adhatnék, vajon mi a jelentkező számára a
legmegfelelőbb terület, ami végezhető pc-vel, na és internettel az otthon biztonságában...
Ez sokatmondó lehet.

A száraz tény, hogy a multivállalatok ellen evezni nem érdemes, hasonlítani hozzájuk viszont igen, mert megtudható ezzel, hogy milyen lehetőségünk van.
Tetszik vagy sem, de ezek adják az infrastruktúrát, szabják a díjjakat, adnak irányvonalat ahhoz, hogy merre indulhatunk el a tudásunkal, hogy megvalósíthassuk azt, amit végső soron szeretnénk.
Ez nem feltétlen csak szárazanyag, és gépies mechanika birtoklásának a függvénye, sokkal inkább
kommunikáció, azonosulás, nyitottság, figyelem és válaszképesség változója, de szebben, mindez helyes irányba történő aktív és passzív alkalmzása.

Talán eleddig ez már hasonlatos egy hús vér munkahely nyújtotta környezettel és annak nehézségeivel. Eldönthetjük azt végképp, hogy valójában mit is szeretnénk.
Annak tükrében, hogy felesleges munka nincs, mert az nem munka, maximum csak egy halom felesleges információ, de ha túlzottan félszegen állunk az élethez, és alapjában véve, többek közt nem is bízunk meg magunkban, még mindig meríthetünk tapasztalatból, vagy a vágyaink valós ránk gyakorlott befolyásából.
Egy azonban biztos, bizonyos, hátat fordítani soha semminek sem érdemes.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: