A mai fiatalság és az élet viszonya

Az utópia nem csak álom.

Az életben ez nincs így mondhatnánk röviden, viszont a felelősség ugyanúgy nyomja az idősebb generáció vállát ezért, azaz hogy nem a megfelelő módon mutatnak egy megfelelő értékrendet számukra.
 

Fiatalság bolondság?

Tizenéves korban szükségszerűen kell kiválasztaniuk a majdani életük szinterét, később viszont az a nehézségekkel küzdő fiatal könnyen hoppon maradhat, rossz irányokba kutakodik, ezzel tetézve ezt az amúgy is lesújtó állapotot.

A legjobb körmondattal azt mondhatnánk, hogy nincs idő és tér élni, és lehetőség sincs bizonyítani sem jobbára nekik.

Furcsa módon ez a vágy családi, közösségi és globális viszonyok közt is valamiért eleve "már a kezdetektől" csorbul. Ez lehet az érdeke jobbára egy megosztó fensőbb hatalomnak?
 

Az erő veled.

Az életben farkastörvények uralkodnak, enni, inni, szórakozni kikapcsolódni, alkotni, a napi dolgokat intézni nemhogy kell, de élvezetet is nyújt innen és onnan nézve is. Itt, ebben a csonka élethelyzetben jelentkezik egy többgenerációs probléma, ami önmagában véve nem hagyja az embert a saját közvetlen közegében, és azon túl békét teremteni.

Nem kell messzire menni, a fogyasztói társadalom nem hagy teret ennek megfelelőképpen, a jól felfogott érdek az üzleties világban szinte kizárólag "a profitról szól".
A kör be is zárult és csend övezi, azonban a kis odafigyeléssel bárki számára hallható halk moraj, amit hallat, messze nem egy fiatal problematikája lenne.
 

Közönyös hozzáállás.

A rejtély kulcsa azoknak a gondolkodó embereknek a kezében van, akik a maguk példájukon keresztül mutatják be a helyes gondolkodást, a követendő értékrendet, hozzásegítve ezzel a kevésbé kívánatosabb élethelyzetek teljes értékű megoldásához bárkit.

Kategóriák: