A globális piaci infrastruktúra

Nemcsak a fejlődés léptéke, a végletekig tobzódó tagoltság, az emberek pénztárcájának szűkössége, és a változó igények a ludasak ebben, hanem az egész világ morális válsága. A nehezen teremtett piac hamar telítődik, vagy gyakran rövid idő után átalakul. Ennek a mindennapjait éljük.
Maga a folyamat áldozatokat követel, ez gyakran munkahelyek, teljes cégek felszámolását jelenti.

Ha lehet, mégjobban egymásra vannak utalva azok, akik a kereslet-kínálat valamelyik oldalán ebben a tőkéjével részt vállal.

Feltételezhető, hogy miután ez az egész folyamat a végére ér, egy fontos tapasztalattal lesz gazdagabb sok szakma, így egy teljes módszertan áll majd rendelkezésre, ami egy egyre komplexebb, szövevényesebb gazdaságnak létszüksége.

Az viszont már látható, hogy a túlárazott ígéreteknek a jövőben nincs talaja, illetve ezzel együtt a korrupció is más formát ölt majd.
Az emberek egyre jobban képesek felmérni, mit is akarnak, és ha valami nem tetszik, azt hangoztatni is tudják különböző fórumokon, mert a rendelkezésükre álló ténybeli korrektebb információ már most is alap versenykövetelmény a fent már említett, alsó hangon is hiányos ígéretekkel szemben.
Az internet az egyik igáslova ennek, mert a minőséget gondolati szinten tárgyaló tartalom egyre terebélyesebb, így könnyen lehet új felvevőpiacokhoz jutni, de nem lehetetlen a bizalom gyors és végleges elzáráródása sem.
Ennek a végkifejlete mindenképp egy hitelesebb, stabilabb és talán egy jobban tervezhető életképes gazdaság lesz.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: