A designer-i szempont

A weben kulcsszerepe a tartalomnak és a frontálisan közvetített rálátásnak van.
Míg előbbi a tartalmi részt, utóbbi a kontextusát adhatja hozzá a képhez.
Valószínűleg egyik miatt sem kell feladni a másikból, mert mindez az "esemény" együtt és külőn is a központi gondolatiságot summázza, egyesíti.
Van mégis akkor, amit el lehet rontani?!
Egy általános kérdésre a válasz igen és nem.
Egy példa:
Lehet hogy a dimenzió, amiben létezünk túl kicsi, szűkös vagy épp az ellenkezője. Ilyenkor változtatni kell, mégpedig a jó, de legalább egy megfelelőbb irányba.
Az összkép sosem az első, amit, amennyiben maradandót szeretnénk alkotni, hanem mindinkább az apró benyomásokból kialakított kép, és az ezelőtt kialakult vagy kialakulóban lévő szemlélet a munka tényleges alanya.
Tetszik vagy sem, fejleszteni, és alkotni csak gondolatiság mentén lehet, ami mutat némi valós adatot a felkészültségről és a rátermettségről.

Nem a webdesign misztikus, legfeljebb a fejekben ekkor zajló történés lehet az, de semmiképp sem becsülném le az alkotói fázist, ami mindenkinél lehet más és akár épp ilyen.
Minden segítség ott van a neten, amik párhuzamosan még a beidegződések leküzdéséhez is szorosan hozzájárulnak és értékteremtő, művelő funkcióval vannak felvértezve. Ezekből a fogásokból egyszerre nem lesz kész termék, ha nem követünk segítségükkel valamiféle - mégiscsak a saját magunk számára fontos - csapásirányt.

Rovatok:

Címkék:

Kategóriák:

Forrás: