3D modellezés Art Of Illusion-nel

Az Art Of Illusion azonban nem ilyen.

Főként a kezelhetősége miatt van az, hogy értő kezekben igen hamar hatékony munkaeszközzé válhat. Megmutatja azt a kevés opciót, ami jobbára több mint elég egy 3D-s tervezési folyamat során.

Tartalmazza az alapvető formákat, mint kiindulási alap, majd néhány opcióval ezek automatikus formázásához is hozzájárul, de nem teszi nehézkessé az alkotás folyamatát, így is adott a teljes alkotói szabadság.

Ha ezek után találkozunk mondjuk a Blenderrel, még mindig akadhatnak gondok, de már tudni fogjuk, hogy mit is keressünk, ha modellezni, textúrázni, felületi anyagot, azaz materialt hozzárendelni szeretnénk az objektumhoz.

Kezdésként itt is rendelkezésre állnak az alapvetően fontos 3D-s objektumok, de emellett vonalakból, téglalapból is kiindulhatunk.
Objektumok esetén a lényegi munkához szükség van átkonvertálni a választott testet, -egyidejű kijelöléssel- testeket a "convert to Triangle mesh" opcióval a jobb gombos panelen, ezután leszünk képesek érdemben szerkeszteni azt, ha az "edit object"-el megnyitjuk. Itt megadhatunk egyéni hibahatárt, vagy hagyható az alapérték, ami azonban kifinomult modellezési munka esetén kevés.
 

A kilépés és a mentés a lenti "Ok" gomb megnyomásával egy művelet alatt elvégezhető.

A program talán egyetlen bonyodalma ez, ezek után minden csakis a fantáziára van bízva, az összes kínált funkció értelemszerűen került beépítésre a programba.

Itt a szerkesztőségi lehetőségek nem lettek túl bő lére eresztve, és pont ez a program nagy lehetősége is, mert az összes funkció messzemenőkig teljesíti azt a célt, amire a modellezés során csak szükség lehet.

 

Vannak kifejezetten előnyös tulajdonságai a programnak.

A szoftver képessége tulajdonképpen objektum esetén megháromszorozható már azzal, hogy vonalat, pontot vagy egy az ezek által közrefogott területet választjuk alapul (point, edge, face).

Már ekkor is van lehetőség változtatni a test kinézetén. Nézhet úgy ki, mint egy gyurma, de nézhet úgy is ki, mint egy bonyolult hálós szerkezet. Ezt a "Mesh" menüpont alatt a "Smoothing method" és a "View" menüpont "Display mode" alpontjával érhetjük el.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: